Kyckling- och räksallad med bulgur

Serverar: 4 portioner

Jag gillar att äta olika sorters gryn: tex bulgur istället för ris till grillad kyckling eller filégrytor, quinoa istället för potatis till t ex laxgryta.. För att inte tala om att använda gryn i sallader-blir ju så mycket mer matigt! Ni hittar två olika (mycket varierbara recept) på ost- och skinksallader med kamutvete bland mina inlagda recept här på MK :) Nu kommer ytterligare en favorit som jag vill dela med mig av.. (Lägger upp foto så fort jag lagat i ordning detta igen..)

Ingredienser

  • 2 dl (frebaco) bulgur
  • 4 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 grillade kycklingbröst
  • 2 dl skalade räkor
  • 4 kokta ägg
  • 100 gram valfri sallad
  • 8 cm slanggurka (tärnad)
  • 16 pärltomater eller andra små söta tomater
  • Vit sparris (från 180 grams glasburk)
  • 4 ringar ananas (från burk) tärnad
  • 2 dl riven ost (gärna västerbottenost)
  • Valfri dressing.. jag tycker denna är jättegod till
  • 1 dl cremé fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • Rivet skal av 1 citron
  • Saft från1 citron
  • 2 msk flytande honung
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka bulgur enl anvisningar på paketet (bulgur+vatten+kycklingfond) Låt kallna. Tärna kycklingen och klyfta äggen. Blanda alla ingredienser i en stor skål.
    2. Servera med din favoritdressing, mitt förslag är ovan nämnda citron- och honungsdressing :p
    3. Rör samman cremé fraiche och majonäs i en skål. Rör ned skal+saft från citronen. Smaksätt med honung, salt och peppar.
    4. I o m att det är bulgur i salladen så behövs inget bröd till salladen enl mitt tycke men det är ju självklart valfritt!
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben