Kyckling- och räksallad med bulgur
Jag gillar att äta olika sorters gryn: tex bulgur istället för ris till grillad kyckling eller filégrytor, quinoa istället för potatis till t ex laxgryta..
För att inte tala om att använda gryn i sallader-blir ju så mycket mer matigt!
Ni hittar två olika (mycket varierbara recept) på ost- och skinksallader med kamutvete bland mina inlagda recept här på MK :)
Nu kommer ytterligare en favorit som jag vill dela med mig av.. (Lägger upp foto så fort jag lagat i ordning detta igen..)
Ingredienser
2 dl (frebaco) bulgur
4 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 grillade kycklingbröst
2 dl skalade räkor
4 kokta ägg
100 gram valfri sallad
8 cm slanggurka (tärnad)
16 pärltomater eller andra små söta tomater
Vit sparris (från 180 grams glasburk)
4 ringar ananas (från burk) tärnad
2 dl riven ost (gärna västerbottenost)
Valfri dressing.. jag tycker denna är jättegod till
1 dl cremé fraiche
½ dl majonnäs
Rivet skal av 1 citron
Saft från1 citron
2 msk flytande honung
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
- Koka bulgur enl anvisningar på paketet (bulgur+vatten+kycklingfond)
Låt kallna.
Tärna kycklingen och klyfta äggen.
Blanda alla ingredienser i en stor skål.
- Servera med din favoritdressing, mitt förslag är ovan nämnda citron- och honungsdressing :p
- Rör samman cremé fraiche och majonäs i en skål.
Rör ned skal+saft från citronen.
Smaksätt med honung, salt och peppar.
- I o m att det är bulgur i salladen så behövs inget bröd till salladen enl mitt tycke men det är ju självklart valfritt!
- Smaklig måltid!
Liknande recept
Kommentarer (0)