Bulgur med köttfärs och tsatziki

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En mycket enkel och god middag.

Ingredienser

  • 4 dl bulgur
  • 1 vitlöksklyfta
  • Matfett
  • 400 g köttfärs
  • 100 g haricot verts
  • Ca 10 körsbärstomater
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl gräddfil
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.33 gurka
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
    2. Bryn vitlöksklyftan (pressad) tillsammans med salt och peppar. Häll i köttfärsen och fräs tills den blir klar.
    3. Gör tzatsiki. Häll gräddfil i en skål, hacka gurkan och häll i tillsammans med den pressade vitlöken och lite salt. (Om man vill kan man ha mindre/mer vitlök efter smak.)
    4. Värm haricot verts i mikron i en glasskål med lite vatten på botten. Glöm inte lock.
    5. Häll upp bulguren i en skål, toppa med köttfärsen, haricots verts och halva körsbärstomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben