Kycklingfärsbiffar med bulgur

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Nyttig, god, snabblagad och billig rätt som passar båda till vardag och helg. Eller varför inte till barnkalaset...

Ingredienser

  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 krm dragon
  • 1 msk kycklingfond
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk matfett
  • 4 portioner bulgur
  • 2 rödbetor
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 äpple
  • 5 cm purjolök
  • Salt
  • Peppar
  • Timjan
  • Sallad
  • Instruktioner

    Låt ströbröd och mjölk svälla i 5 minuter. Tillsätt kycklingfärs, ägg, dijonsenap, dragon, kycklingfond, salt och peppar. Arbeta till en smidig färs. Klicka färsen i en stekpanna med matfett. Stek på medelvärme, ca 3 minuter per sida. Koka bulgur. Tillsätt skalade och rivna rödbetor. Blanda créme fraiche med tärnat äpple, skivad purjolök, salt och peppar. Garnera med timjan. Servera sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    enAnnan 18 juli 2013

    Mycket goda biffar! Och såsen till likaså. Men vi skippade rödbetan i bulguren och kokade bara i buljong. Tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben