Kycklingfärsbiffar

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Enkla och goda biffar som mättar bra. Går givetvis att göra kycklingköttbullar med av smeten.

Ingredienser

  • 800 g kycklingfärs
  • 1 gul lök
  • 2 msk ströbröd
  • 1½ dl grädde
  • 140 g bacon (1 pkt)
  • 2 ägg
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 3 tsk kycklingkrydda
  • Margarin att steka i
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd och grädde o låt det stå 5 min. Hacka löken fint. Skär baconet i små strimlor. Lägg ner färsen, löken, baconet, grädden/ströbrödet, äggen och kryddorna i en bunke och blanda väl. Gör bollar i ungefär glasskule storlek som sen plattas till innan de läggs ner i het panna med smält margarin. Stek på medelhög värme. Tryck gärna lite på biffarna medans dom steks då dom gärna krymper en del.
    2. Blir ca 28 biffar eller 50 köttbullar.
    3. Passar till kokt eller stekt potatis med en god sås till.
    4. Kycklingkryddan jag använder är en blandning som Krusmyntagården på gotland gör. Den innehåller Dragon, Timjan, Citronmeliss, Svartpeppar, Paprika, Senapsfrö, Lök, Salt och Citronarom

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben