Kycklingfärsbiffar med bondsallad och basilikaricotta

Serverar: 4 portioner

Mjäll, härlig biff med soliga smaker av tomat och grillad paprika. Bönorna gör salladen matig och basilikaricottan hela rätten len.

Ingredienser

  • Kycklingfärsbiffar
  • 1 gul lök
  • 400 g kycklingfärs
  • 2 msk soltorkade tomatercréme
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 msk smör eller margarin
  • Bondsallad
  • 12 körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 1 tetra kokta stora vita bönor, 380 g
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 burk grillad paprika, ca 200 g
  • 65 g rucola
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 2 skivor vitt bröd
  • Basilikaricotta
  • 1 kruka basilika
  • Rivet skal av 1 citron
  • 250 g ricotta
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Blanda färs, lök, tomatcréme, 1 tsk salt, 1 krm peppar, potatismjöl och grädde. Forma till 8 biffar. Stek dem i matfettet i en stekpanna 2-3 minuter per sida eller tills de är genomstekta.
    2. Dela tomaterna, skala och skiva löken tunt. Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda tomater,lök, bönor, oliver och paprika. Vänd ner rucolan. Rör ihop vinägerna med 1 msk av olivoljan och ringla över salladen.
    3. Skär brödet i bitar och rosta dem i en stekpanna med resten av olivoljan tills de är gyllenbruna och knapriga. Toppa salladen med brödet.
    4. Skär basilikan grovt, rör ner den med citronskalet i ricottan och smaka av med salt och peppar
    5. Servera biffarna med bondsalladen och basilikaricottan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben