Bondsallad med fetaost och friterade örter

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Var lite försiktig när du friterar örterna. Eftersom de innehåller vatten, finns det stor risk att den heta oljan spottar och fräser när du lägger i dem!

Ingredienser

  • 250 g körsbärstomater
  • 1 gurka
  • 1 fänkål
  • 1 färsk rödlök
  • 2 gröna paprikor
  • 1 dl svarta oliver
  • 200 g fetaost
  • Dressing
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • Friterade örter
  • 1 dl olivolja
  • 8 timjankvistar
  • 8 rosmarinkvistar
  • Instruktioner

    1. Halvera tomaterna. Skala gurkan lite slarvigt. Halvera, kärna ur och skär den i grova bitar. Lägg dem med tomaterna i en skål.
    2. Strimla fänkål och lök tunt. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Blanda ner fänkål, lök, paprika och oliver i salladsskålen. Bryt fetaosten grovt och lägg den på salladen.
    3. Dressing: Blanda samtliga ingredienser, ringla över salladen och blanda om.
    4. Friterade örter: Hetta upp olja i en stekpanna eller kastrull. Lägg i örterna och fritera tills de verkar spröda. Låt dem rinna av på hushållspapper. Dekorera salladen med örterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben