Bondsallad med fetaost och friterade örter
Var lite försiktig när du friterar örterna. Eftersom de innehåller vatten, finns det stor risk att den heta oljan spottar och fräser när du lägger i dem!
Ingredienser
250 g körsbärstomater
1 gurka
1 fänkål
1 färsk rödlök
2 gröna paprikor
1 dl svarta oliver
200 g fetaost
Dressing
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm nymalen svartpeppar
Friterade örter
1 dl olivolja
8 timjankvistar
8 rosmarinkvistar
Instruktioner
- Halvera tomaterna. Skala gurkan lite slarvigt. Halvera, kärna ur och skär den i grova bitar. Lägg dem med tomaterna i en skål.
- Strimla fänkål och lök tunt. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Blanda ner fänkål, lök, paprika och oliver i salladsskålen. Bryt fetaosten grovt och lägg den på salladen.
- Dressing: Blanda samtliga ingredienser, ringla över salladen och blanda om.
- Friterade örter: Hetta upp olja i en stekpanna eller kastrull. Lägg i örterna och fritera tills de verkar spröda. Låt dem rinna av på hushållspapper. Dekorera salladen med örterna.
Liknande recept
Kommentarer (0)