Kycklingfärsbiffar med rödbetor och getostdressing

Serverar: 4 portioner

Saftiga biffar, söta rödbetor, krämiga pocherade ägg och spänstiga haricots verts som toppas med en god getostdressing. Fransk smaklycka när den är som bäst! Den som är extra hungrig serverar med kokt eller klyftad potatis.

Ingredienser

  • Rödbetor
  • 700 g rödbetor
  • 2 msk rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Kycklingfärsbiffar
  • 1 gul lök
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 msk crème fraiche med soltorkade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • Pocherade ägg
  • 1 liter vatten
  • 3 msk ättikssprit, 12%
  • 4 ägg
  • Getostdressing
  • 1 dl mjölk
  • 100 g getost
  • Grönsaker
  • 150 g haricots verts
  • 65 g bladspenat
  • Servering
  • Eventuellt kokt potatis eller klyftad potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Sätt in en låt i ugnen.
    2. Rödbetor: Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Lägg dem i en bunke och blanda med oljan. Krydda med salt och nymald peppar. Häll rödbetorna på den förvärmda plåten. Rosta dem mjuka i ugnen i 25-30 minuter. Rör om då och då.
    3. Kycklingfärsbiffar: Skala och riv löken.Blanda färsen med lök, tomatcréme, salt, nymald peppar, potatismjöl och grädde. Forma till biffar, 2 per portion. Stek dem i smöret i en stekpanna, 2-3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 72 grader.
    4. Pocherade ägg: Koka upp vatten och ättikssprit i en kastrull. Knäck ett ägg i sänder i en kopp och låt dem försiktigt rinna ner i vattnet ett och ett med en hålslev under, koka sakta 3-4 minuter. Lyft upp och lägg äggen i en bunke med kallt vatten. Lägg äggen på hushållspapper för att rinna av.
    5. Getostdressing: Koka upp mjölken, smula ner osten och låt den smälta. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
    6. Grönsaker: Ansa och koka haricots verts mjuka i saltat vatten. Spola dem kalla.
    7. Lägg spenat och haricots verts på tallrikar, strö över rödbetorna Lägg på biffarna, lyft försiktigt på äggen och ringla över getostdressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben