Chévresallad med rödbetor

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Detta är så enkelt att göra och är en jättegod förrätt att bjuda på

Ingredienser

  • 6 små rödbetor
  • 50 g rucolasallad
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk vit balsamvinäger
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 150 g chevré
  • 1 msk smör
  • 30 g valnötter
  • 2 tsk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Koka rödbetorna 25-30 minuter med skal till de känns mjuka. Låt svalna och skala dem och skär i klyftor. Vispa ihop olivolja och balsamvinäger och blanda med rucolan. Salta och peppra. Smula i osten. Tillsätt klyftorna och vänd runt. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek valnötterna hastigt. Ringla över honung och blanda väl. Lägg upp salladen på tallrikar och toppa med nötterna.
    2. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mumsan 24 oktober 2009

    Smällgott! Fiffig bjudrätt åxå, bara att förbereda salladen och honungsglasera nötterna precis innan servering.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben