Kycklingfärsbiffar med tomat- och bönsalsa

Serverar: 4 portioner

Saftiga och goda biffar som serveras med en fräsch bönsalsa. Snabbare rätt får du leta efter! För extra sting i rätten tar du mer ajvar relish, för mindre hetta drar du ner på mängden.

Ingredienser

  • ½ gul lök, finhackad
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 msk ajvar relish, valfri styrka
  • 2 msk potatismjöl
  • ½ dl mellangrädde
  • 1 msk smör
  • Tomat- och bönsalsa
  • 15 körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 1 burk vita bönor, 400 g
  • 30 g små salladsblad
  • Färsk basilika
  • Sås
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 krm salladskrydda
  • Garnering
  • Basilika
  • Instruktioner

    1. Blanda löken med färs, ajvar relish, potatismjöl och grädde. Forma 8 biffar. Stek biffarna 3 minuter på varje sida.
    2. Halvera tomaterna. Finhacka rödlöken. Skölj bönorna. Ansa salladen och blanda ihop. Strö basilikabladen över.
    3. Blanda alla ingredienser till såsen.
    4. Servera biffarna med sallad och sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben