Amoz tomat- och basilikafilé.

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Det här blev en riktig höjdare tycker både jag och övriga familjemedlemmar. Kul när det lyckas när man improviserar. Hoppas ni ska gilla rätten också.

Ingredienser

  • 1000 g kycklingfilé
  • 140 g bacon
  • 10-15 små färska kastanjechampinjoner, eller vanliga
  • 15 cm purjolök
  • 2 dl crème fraiche med vitlök
  • 3 dl grädde
  • 1 pkt krossade tomater med basilika ( ICA 500g )
  • Salt
  • Svartpeppar, grovmalen
  • Smörolja
  • Riven ost
  • Några basilikablad
  • Instruktioner

    1. Låt kycklingfiléerna bli halvtinade. Klyv varje filé först till två delar, därefter delas varje bit mitt av så du har fyra delar. Bryn bitarna lätt och krydda med salt och svartpeppar. Lägg över dem i en ugnsfast form. Strimla purjon och dela champinjonerna i fyra delar. Fräs purjo och svamp några minuter och lägg sedan över röran på köttet. Skär baconet i små bitar och stek det knaprigt. Lägg det på ett hushållspapper så länge. Blanda samman grädde, créme fraiche och de krossade tomaterna. Häll det över kycklingen och strö riven ost över. Gratinera i 225° ca 30 min. Strö över baconet när du tagit ut formen och garnera med basilkablad.
    2. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    connykarlsson 15 oktober 2010

    En mycket god rätt. Ja och min dotter åt denna. Smaskens :)

    mtro 26 januari 2014

    Bytte kycklingen mot fläskfilé, jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben