Amoz rabarberdröm.

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 25 minuter

Jag kände att jag var lite trött på vanlig smulpaj men hittade inget bra recept på någon annan typ av paj, så det blev till att snickra ihop ett själv. Hoppas ni också ska gilla den.

Ingredienser

  • 2-3 rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • Ca 1 msk honung, flytande
  • Ca 25 g smör
  • 3 ägg
  • ½ -1 dl socker
  • 1 dl kokosflingor
  • ½ dl flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Skala rabarberna och skär dem i bitar. Täck botten i en pajform med rabarber, strö potatismjölet över och ringla honungen över. Hyvla smöret och lägg överst. Sätt in i ugnen på 225° ca 5 min, eller tills rabarbena och smöret smält ner lite. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i kokosen och häll smeten över rabarbena. Fördela mandelflagorna över och gratinera ca 15-20 min eller tills den stelnat och fått fin färg.
    2. Servera den varm med vanljsås eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben