Amoz dubbelfiléer med potatis och jordärtsskocksgratäng.

Serverar: 2 portioner

Tid: 50 minuter

När trädgården bjuder på jättefina skockor ville jag gärna använda några till kvällens rätt. Så detta blev resultatet och gubben var nöjd precis som jag.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 4 msk Pesto Rosso (tomat/basilika)
  • 1dl paprikasallad (inlagd på burk)
  • Riven mozzarellaost
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar, grovmalen
  • Gratäng
  • 3 medelstora potatisar
  • 5 medelstora jordärtsskockor
  • 5 cm purjolök
  • 1-1½ dl grädde
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar, grovmalen
  • Riven mozzarellaost
  • Instruktioner

    1. Banka ut de tinade filéerna lite lätt. Lägg pesto, paprika och riven mozzarella på två av filéerna. Lägg den andra filén ovanpå och fäst runt om med tandpetare. Krydda med salt och svartpeppar och bryn dem lätt på båda sidorna. Stek dem färdigt i ugnen tillsammans med gratängen de sista ca 20 min eller tills köttet är genomstekt.
    2. Gratäng: Skala potatisock skockor och skär i tunna skivor så också purjolöken. Smörj en eldfast form och varva potatis, skockor, purjo, riven mozzarella. Avsluta med potatis, skockor och riven mozzarella. Salta och krydda med svartpeppar. Häll på grädde och sätt in i ugn på 200° ca 30 min. Lägg folie över om du tycker den får för mycket färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben