Serverar: 4 portioner
Tid: 40 minuter
En mycket smakrik gryta lite åt det asiatiska hållet men ändå mild och mjuk. Hoppas ni ska gilla den precis som vi gjorde. Alltid roligt att prova sig fram till ett bra recept.
Strimla köttet i ca 2 cm tjocka strimlor, krydda med salt,svartpeppar och curry. Bryn dem tills ev. vatten försvunnit och köttet fått lite färg. Lägg köttet på en tallrik så länge. Hacka rödlök och vitlök, strimla paprikan. Fräs samman några min och lägg sedan tillbaka köttet i grytan. Tillsätt avrunna kastanjer och bambuskott och blanda omkring det. Blanda ihop kokosmjölk, grädde, kinesisk soya och curry. Häll blandningen i grytan och tillsätt vattnet. Låt puttra ca 15 min. Om du vill ha grytan lite tjockare så kan du tillsätta lite redning. Servera grytan tillsammans med risnudlar eller ris.
Låter gott ...... men ska det vara curry i två gånger?
Varför står curry med två gånger i ingredienslistan?
Ops såg inte misty:s kommentar, sorry :S
Ja av den anledningen att jag kryddar med curry på köttet då jag bryner det och sedan tillsätter jag ytterligare curry i "såsen". Ska redigera det så det blir tydligare.
Låter gott, ska prova det till söndagsmiddag Else
Jättegott,populärt bland alla i familjen :)
Lagade grytan den 30/12,blev mycket uppskattad,ska göra den fler gånger. Else