Amoz oktobergryta.

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En mycket smakrik gryta lite åt det asiatiska hållet men ändå mild och mjuk. Hoppas ni ska gilla den precis som vi gjorde. Alltid roligt att prova sig fram till ett bra recept.

Ingredienser

  • Ca 700 g skinkschnitzel
  • 1 rödlök
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 gul paprika
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1-2 tsk curry
  • 1 brk skivade vattenkastanjer, 227 g
  • 1 brk skivade bambuskott, 227 g
  • 1 brk kokosmjölk, 400 ml
  • 3 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk curry
  • 2 msk kinesisk soya
  • Ev. ljus redning
  • Instruktioner

    Strimla köttet i ca 2 cm tjocka strimlor, krydda med salt,svartpeppar och curry. Bryn dem tills ev. vatten försvunnit och köttet fått lite färg. Lägg köttet på en tallrik så länge. Hacka rödlök och vitlök, strimla paprikan. Fräs samman några min och lägg sedan tillbaka köttet i grytan. Tillsätt avrunna kastanjer och bambuskott och blanda omkring det. Blanda ihop kokosmjölk, grädde, kinesisk soya och curry. Häll blandningen i grytan och tillsätt vattnet. Låt puttra ca 15 min. Om du vill ha grytan lite tjockare så kan du tillsätta lite redning. Servera grytan tillsammans med risnudlar eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    Mistys 8 oktober 2011

    Låter gott ...... men ska det vara curry i två gånger?

    Cassiopeya 8 oktober 2011

    Varför står curry med två gånger i ingredienslistan?

    Cassiopeya 8 oktober 2011

    Ops såg inte misty:s kommentar, sorry :S

    amoz 8 oktober 2011

    Ja av den anledningen att jag kryddar med curry på köttet då jag bryner det och sedan tillsätter jag ytterligare curry i "såsen". Ska redigera det så det blir tydligare.

    elsehansson 27 oktober 2011

    Låter gott, ska prova det till söndagsmiddag Else

    fi_83 10 december 2012

    Jättegott,populärt bland alla i familjen :)

    elsehansson 6 januari 2013

    Lagade grytan den 30/12,blev mycket uppskattad,ska göra den fler gånger. Else

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben