Amoz portergryta.

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar

Denna gryta är minst lika god dagen efter. En mustig och supergod gryta.

Ingredienser

  • 1 ½ kg grytbitar av nötkött
  • 1 flaska Porter
  • 1 dl outspädd svart vinbärssaft eller gelé
  • 1 dl kinesisk soya
  • 2 buljongtärningar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan eller rosmarin
  • 2 krm svartpeppar
  • Sås
  • 6-7 dl sky
  • 4 msk vetemjöl
  • 1-2 dl grädde eller crème fraiche
  • + Ev. vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda samman Porter, vinbärssaft, soya, buljongtärningar, vitlöksklyftor, örter och svartpeppar i en gryta och låt det koka upp. Lägg i köttet rått. Koka på svag värme i ca 2 tim.
    2. Plocka upp köttbitarna och gör såsen. Lägg tillbaks köttet och värm upp igen. Servera med potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    MosterA 17 maj 2011

    Väldigt god portergryta. Lättsam och som dessutom sköter sig själv. Bra recept. Tack! . Synd jag inte kom på att ta en bild på resultatet.

    christincarlsson 24 oktober 2012

    Mycket god!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben