Tomat- och basilikadoftande pastasås

Serverar: 4 portioner

Pastasås med bett i som sonen fick prova på ICA Kvantum och blev förtjust i.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 4 stora färska champinjoner
  • 1 liten zucchini
  • 3 bratwurst (kan uteslutas för en vegetarisk rätt)
  • 2 dl lätt crème fraiche Tomat och Basilika
  • ev ½ dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Valfri pasta för 4 port
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enl. anvisning på paketet.
    2. Finhacka lök, skiva champinjonerna, hacka zucchinin i ca 1 cm tärningar och slanta bratwursten.
    3. Smält smör i en kastrull på medelvärme, när smöret har tystnat lägg i lök och champinjoner. Fräs dem ca 2 minuter och lägg därefter även i zucchini och bratwurst.
    4. Låt det fräsa under långsam omrörning i ca 3 minuter till. Rör ner crème fraiche och späd ev. med mjölk till en lagom såsig konsistens. Koka alltsammans ca 5 minuter.
    5. Om du började med såsen samtidigt som du lade i pastan i en annan gryta borde de bli klara samtidigt.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    13
    5
    10 min
    2

    Kommentarer (1)

    Biinii 23 mars 2012

    Lättlagat och helt ok smak! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben