Finkornigt strösocker är framtaget speciellt för att vi skall lyckas ännu bättre med småkakor och mjuka kakor. Testa de här läckerbitarna.
Ingredienser
200 g smör eller margarin
3/4 -1 dl finkornigt strösocker
1 dl potatismjöl
3 3/4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Fyllning
1 dl hallonsylt
Instruktioner
- Blanda snabbt ihop alla ingredienser. Enklast går det i en matberedare. Låt degen vila svalt minst en halv timme.
- Sätt ugnen på 175°. Rulla ut degen till 2-3 cm tjocka längder. Skär dem i drygt centimertjocka skivor. Rulla skivorna till små bollar. Lägg på bakpappersklädd plåt.
- Tryck med ett finger mitt i varje kaka. Fyll fördjupningen med en klick sylt. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Låt svalna på galler. Förvaras i lufttäta burkar.
Liknande recept
Kommentarer (0)