Dorothys rosenmunnar

Finkornigt strösocker är framtaget speciellt för att vi skall lyckas ännu bättre med småkakor och mjuka kakor. Testa de här läckerbitarna.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 3/4 -1 dl finkornigt strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 dl hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Blanda snabbt ihop alla ingredienser. Enklast går det i en matberedare. Låt degen vila svalt minst en halv timme.
    2. Sätt ugnen på 175°. Rulla ut degen till 2-3 cm tjocka längder. Skär dem i drygt centimertjocka skivor. Rulla skivorna till små bollar. Lägg på bakpappersklädd plåt.
    3. Tryck med ett finger mitt i varje kaka. Fyll fördjupningen med en klick sylt. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Låt svalna på galler. Förvaras i lufttäta burkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben