Rosenmunnar

Serverar: 40 portioner

En riktig julkaka är detta med sina röda bär. Lika god året runt.

Ingredienser

  • 100 g smör / margarin
  • 1 dl socker
  • 1 stort ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal av 1/2 citron
  • rivet skal av 1/2 apelsin
  • 1 msk pressad apelsinsaft
  • knappt 4 dl vetemjöl
  • Garnering
  • hackade mandlar / eller nötter
  • röda cocktailbär
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200
    2. 1. Blanda samman mjöl, socker, vaniljsocker, citronskal och apelsinskal och- saft. 2. Tillsätt matfett och äggula. Arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila en stund. 3. Rulla ut degen till längder. Skär ca 40 lika stora bitar. Forma runda kulor. 4. Doppa kulorna först i uppvispad äggvita och sedan i nöt- eller mandelhack. 5. Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar. Tryck ner 1/2 cocktailbär i varje kaka. 6. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills de har lite färg och känns torra. Går att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    suechi 10 juli 2008

    Toppen goda .. och körsbären gör succe på toppen och ger en annorlunda syrlig smak .. tillsätt gärna lite apelsin likör ( Curasao, Cuentreu, ) 1 eller 2 msk det blir prycket på iet on det blir för löss tillsätt lite mer vetemjöl och socker bara lite ... ñam .. ñam..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben