En sötrosa dessert med krispiga maränger som varvas med krämig jordgubbsgrädde.
Ingredienser
3 äggvitor
1½ dl socker
½ dl florsocker
Fyllning
3 dl vispgrädde
2 dl jordgubbssylt
Garnering
50 g vit choklad
Färska jordgubbar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Vispa äggvitor och sockret med elvisp till en fast och vit maräng. Spritsa ut rundlar på ett bakplåtspapper, ca 5 cm i diameter. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 50 minuter, tills de känns torra och lätta.
- Smält den vita chokladen till garneringen över vattenbad.
Spritsa hjärtan på ett bakplåtspapper och låt dem stelna i kylskåp. Vispa grädden tjock i en bunke. Blanda i jordgubbssylten med en sked.
- Lägg samman marängerna tre och tre varvat med jordgubbssgrädde precis före servering. avsluta med en klick grädde på toppen. Dekorera med färska jordgubbar och ett chokladhjärta.
Liknande recept
Kommentarer (0)