Den är farligt god och ingenting för kalorijägare, men någon gång kan vi väl unna oss ....
Ingredienser
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 stor burk konserverade aprikoshalvor
2-3 dl vispgrädde
100 g mörk blockchoklad
Instruktioner
- Vispa ägg och strösocker pösigt, blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta i äggsmeten.
- Bred ut smeten i bakpappersklädd långpanna och grädda kakan i 225-250º i 5-10 minuter (längst ner i ugnen).
- Sockra på kakan. Stjälp upp den på bakplåtspapper och dra bort översta papperet.
- Mosa hälften av aprikoserna, bred moset över kakan och täck med aprikosklyftor. Rulla ihop tårtan medan den ännu är varm.
- Låt svalna, bred över vispad grädde och flisa över blockchoklad.
Liknande recept
Kommentarer (0)