Drömtårtan

Serverar: 10 portioner

Den är farligt god och ingenting för kalorijägare, men någon gång kan vi väl unna oss ....

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 stor burk konserverade aprikoshalvor
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och strösocker pösigt, blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta i äggsmeten.
    2. Bred ut smeten i bakpappersklädd långpanna och grädda kakan i 225-250º i 5-10 minuter (längst ner i ugnen).
    3. Sockra på kakan. Stjälp upp den på bakplåtspapper och dra bort översta papperet.
    4. Mosa hälften av aprikoserna, bred moset över kakan och täck med aprikosklyftor. Rulla ihop tårtan medan den ännu är varm.
    5. Låt svalna, bred över vispad grädde och flisa över blockchoklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben