Mandeltårta med vaniljrabarber och flädergrädde

Serverar: 6-8 portioner

Rena rama drömtårtan med supertrion rabarber, fläder och jordgubbar! Glutenfri.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2½ dl mandelmjöl
  • 1 dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk koncentrerad flädersaft
  • ½ liter färska jordgubbar
  • Vaniljkokt rabarber
  • 700 g rabarberstjälkar
  • ½ vaniljstång
  • 4 dl socker
  • 4 dl vatten
  • ½ dl färskpressad citronjuice
  • Garnering
  • Myntablad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa äggvitorna till ett vitt fluffigt skum med elvisp. Vänd försiktigt ner mandelmjöl och socker. Häll smeten i en smord avlång form, ca 12x30 cm eller rund, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    3. Vaniljkokt rabarber: Ansa rabarbern och skär i ca 3 cm stora bitar. Dela vaniljstången längs med och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång, frön, socker, vatten och citronjuice i en kastrull. Låt koka upp. Sänk värmen och lägg i rabarbern. Låt sjuda på svag värme i 3-5 minuter, tills den mjuknar. Ta från värmen och låt svalna i lagen.
    4. Vispa grädden och blanda med flädersaften. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Lyft upp rabarbern ur lagen och låt rinna av.
    5. Lägg på hälften av rabarbern på botten. Bred på grädden. Toppa med resterande rabarber och jordgubbarna. Garnera med mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben