Mandeltårta med krämig moccakolaglasyr

Serverar: 12 portioner

Mandeltårta med krämig moccakolaglasyr

Ingredienser

  • 150 g malen sötmandel
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 ½ msk kakao
  • Moccakolaglasyr
  • 2 äggulor
  • ½ dl socker
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 tsk nescafé pulver
  • 1 dl kaffegrädde
  • 75 g smör eller margarin
  • 150 g mörk choklad
  • Garnering
  • 50 g grovhackad mörk choklad
  • 50 g flagad mandel
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°C. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Mal mandeln. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning tills massan är blank och styv. Blanda ner kakaopulvret i den malda mandeln och vänd varsamt ner blandningen i marängsmeten. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Ta ut kakan och låt den kallna i formen. Innan ugnen stängs av så passa på att rosta den flagade mandeln till garneringen ett par minuter utströdd på en bakplåt. Lossa den kalla kakan från formen och lägg upp på fat. Mät upp äggulorna, sockret, potatismjölet, nescafé-pulvret och kaffegrädden i en kastrull. Sjud upp under omrörning och ta genast kastrullen från värmen då krämen börjar tjockna. Klicka ner matfettet och tillsätt chokladen som brutits i små bitar. Rör om tills allt smält och krämen är blank och slät. Bre ut krämen jämnt över kakan och ställ den svalt så att krämen stelnar. Strö över grovhackad mörk choklad och rostad flagad mandel då den ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben