Drottningmuffins

Serverar: 14-16 portioner

Makalösa muffins med hallon och blåbär toppade med mandelspån

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl filmjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 125 g färska eller djupfrysta hallon och blåbär
  • 1 msk vetemjöl
  • 25 g mandelspån
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker poröst. Rör i smör och filmjölk.
    3. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Fördela i formarna. Pudra mjöl över bären och fördela bären i formarna.
    4. Strö över mandelspån och grädda i 14 minuter. Pudra över florsocker vid serveringen.
    5. Lycka till! Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben