Drottningparfait

En somrig dessert med blåbär och hallon

Ingredienser

  • 6 dl hallon
  • 4 dl blåbär
  • 3 äggulor
  • ½ dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • ½ dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Mosa bären med en gaffel.
    2. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa äggvitor och strösocker till ett fast skum. Vispa grädden.
    3. Blanda bärmoset med äggulorna. Vänd ner grädden och sist äggvitorna.
    4. Klä portionsformar eller en stor form med plastfolie. Häll i smeten täck över och frys minst 4 timmar. Låt tina en stund före servering och garnera med bär.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben