Duchesspotatis

Serverar: 6 portioner

Spritsade små rosor av potatis som gratineras i ugnen tills de är läckert gyllenbruna. Detta är ett elegant och gott sätt att servera potatis på.

Ingredienser

  • 1 kg potatis av mjölig sort
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 äggulor
  • ½ tsk riven muskotnöt
  • 1 ägg till penslingen
  • Instruktioner

    1. Skala, skölj och skär potatisen i 3 cm stora bitar. Lägg potatisen i en kastrull och täck den nätt och jämnt med kokande vatten. Lägg på lock och koka i 15 minuter eller tills potatisen har mjuknat.
    2. Under tiden: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
    3. Häll av potatisvattnet och ånga av potatisen. osa potatisen i kastrullen med en potatisstöt. Tillsätt matfett, äggulor och muskot. Blanda väl. Pressa massan genom en nätsil med hjälp av en träslev eller använd en purépress.
    4. Skeda upp potatispurén i en spritspåse som är försedd med en stor stjärntyll,. Spritsa ut 18 rosor, ca 4 cm höga, på bakplåtspappret. Pensla topparna med uppvispat ägg. Grädda tills topparna har fått en guldbrun färg, 15-20 minuter. Lyft över topparna till ett varmt serveringsfat och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben