Dumlekakor

Serverar: 30 portioner

Jätte goda kakor,nästan alla gillar dumlekakor.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 1/2-6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 15-20 st dumlekola klippta i små bitar
  • Instruktioner

    Rör socker och smör poröst. Tillsätt ett ägg i taget och blanda mellan varje. Blanda mjöl,vaniljsocker och bikarbonat och rör ner det i smeten/degen. Klipp dumlen i små bitar och rör ner dem i degen. Rulla till bollar och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Lägg dem inte för tätt de flyter ut. Grädda i 175° i 10 minuter. När de är klara kan man få forma till dem något men de måste vara ugnsvarma då. Lossa kakorna när de har svalnat. Ät och njut

    Liknande recept

    4.7
    1 h
    20
    46

    Kommentarer (3)

    LEDIVO 10 oktober 2009

    De blev som du själv skriver: Jättegoda, så det blir betyg 5. Jag gillar inte bikarbonat, så jag bytte ut de 2 tsk till 4 tsk bakpulver. Jag fick ut 48 st och de var stora. Jag bakade 12 st på 4 plåtar. Kommer att göra dessa fler gånger

    AnnoMundi 11 december 2010

    En fullpoängare! Otroligt goda och enkla att göra. Dock använde jag mig av för få plåtar så det såg nästan ut som en enda stor kaka på slutet. Ett tips är att ställa dem mycket långt ifrån varandra.

    pihal 24 mars 2012

    Kanongoda. Men jag hade inga dumlekolor hemma så jag tog riesen chokladkola, det gick nog lika bra det för goda blev dom. 4:a i betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben