Serverar: 30 portioner
Enkla och lättgjorda solrosfrallor.
Värm mjölken till fingervarmt. Häll vätskan i en degbunke eller assistent. Smula sönder jästen och blanda ut. Häll i oljan, sockret, saltet, solrosfröna, det grova mjölet och nästan allt vetemjöl och blanda till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt på ugnen på 175 grader. Ta upp degen på bänken och baka ut ca 30 st och lägg på en plåt. Lägg över duken igen och jäs i ca 15 min. Pensla med ägg och strö över lite solrosfrön och in i ugnen i ca 8-10 min. Ät dom gärna nybakade eller frys in.
Det måste vara ett gravt fel i detta recept! Gjorde exakt som det står och fick inte ihop "en smidig deg", inte ens en smet utan snarare en sås!! Hällde på massa mer mjöl och fick det till något som kan liknas vid en deg.. Jag reagerade på 1 l mjölk, men följde ju receptet. Gör inte detta! det ger sig om det får gå ner i sopkorgen eller inte, smeten står på jäsning just nu....