Solrosfrallor

Serverar: 12-14 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Grova och goda

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 1/2 dl sirap
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 4-5 dl vetemjöl
  • Solrosfrön
  • Instruktioner

    Värm mjölken till fingervarmt. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med lite av mjölken. Häll i resten av mjölken och klicka i smöret. Tillsätt övriga ingredienser och eventuellt 1-2 dl solrosfrön. Jäs ca 40 min. Rulla frallor, ca 12-14 st. Jäs ca 40 minuter. Pensla med vatten, strö på solrosfrön. Grädda 12-15 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lovisalundve 17 augusti 2014

    Hur många grader skall ugnen vara på??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben