Pumpa- och solrosfrallor

Serverar: 15 portioner

Fina och saftiga frallor med goda frön som förgyller vilken morgon som helst! Fyll frallorna med en gräddig ost, sallad, skinka och tomat. Njut!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 60 g smör
  • 6 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 3 msk socker
  • ½ dl pumpafrön
  • ½ dl solrosfrön
  • ½ dl hela linfrön
  • 6 dl rågsikt
  • 5-6 dl vetemjöl special
  • Till pensling
  • 1 ägg
  • Pumpafrön
  • Linfrön
  • Solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt vattnet i smöret. När vätskan är fingervarm, slå den över jästen och rör tills allt löst sig. Tillsätt övriga ingredienser och kör 10 minuter i maskin tills degen är smidig och blank. Låt jäsa ca 45 minuter.
    2. Sätt ugnen på 250 grader.
    3. Baka ut till ca 15 små runda bröd, lägg över en handduk och låt jäsa i ca 30 minuter. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över fröblandningen. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    12-14
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben