Baka en mjuk och saftig kaka med pumpa och morötter med len och god Kesella-kräm.
Litet kalas eller stor fest, allt fler hittar på något extra kul på Halloween.
Ingredienser
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
1 bit pumpa, ca 200 g
2 morötter, ca 200 g
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
Kräm
25 g smör
250 g Kesella
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocke
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget.
Skala och finriv pumpa och morötter. Rör ner det i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
Kräm:
Smält smöret till krämen och låt det svalna.
Rör ner kesella, florsocker och vaniljsocker och ställ krämen i kylen.
Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan och låt kakan stå i kylen till serveringen.
Garnera ev med strimlat apelsinskal.
Den räcker till 8-10 bitar.
Det är 2:a året jag gör det till Halloween
Mycket enkel, jobbigaste är väl att gröpa ur pumpan =)
Mycket god och uppskattad kaka
marialorentzon24 oktober 2010
Mycket god kaka! Fick ha inne den ca 5 min till men den blev jättegod!
Asamari87 oktober 2012
Hej! provade just kakan. Fast mixtrade lite. Bytede ut sockert mot stevia och mjölet mot mandelmjöl. I krämen hoppade jag över florsockert men tog två tsk vaniljsocker. Jättegott!!!!
för hur många personer räcker denna kaka till? :)
Den räcker till 8-10 bitar. Det är 2:a året jag gör det till Halloween Mycket enkel, jobbigaste är väl att gröpa ur pumpan =) Mycket god och uppskattad kaka
Mycket god kaka! Fick ha inne den ca 5 min till men den blev jättegod!
Hej! provade just kakan. Fast mixtrade lite. Bytede ut sockert mot stevia och mjölet mot mandelmjöl. I krämen hoppade jag över florsockert men tog två tsk vaniljsocker. Jättegott!!!!
Fruktansvärt god!