Pumpa- och morotskaka

Serverar: 10 portioner

Baka en mjuk och saftig kaka med pumpa och morötter med len och god Kesella-kräm. Litet kalas eller stor fest, allt fler hittar på något extra kul på Halloween.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 bit pumpa, ca 200 g
  • 2 morötter, ca 200 g
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • Kräm
  • 25 g smör
  • 250 g Kesella
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocke
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Skala och finriv pumpa och morötter. Rör ner det i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Kräm: Smält smöret till krämen och låt det svalna. Rör ner kesella, florsocker och vaniljsocker och ställ krämen i kylen.
    3. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan och låt kakan stå i kylen till serveringen. Garnera ev med strimlat apelsinskal.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (5)

    Jessi_gypsy 26 oktober 2009

    för hur många personer räcker denna kaka till? :)

    MalenaH 28 oktober 2009

    Den räcker till 8-10 bitar. Det är 2:a året jag gör det till Halloween Mycket enkel, jobbigaste är väl att gröpa ur pumpan =) Mycket god och uppskattad kaka

    marialorentzon 24 oktober 2010

    Mycket god kaka! Fick ha inne den ca 5 min till men den blev jättegod!

    Asamari8 7 oktober 2012

    Hej! provade just kakan. Fast mixtrade lite. Bytede ut sockert mot stevia och mjölet mot mandelmjöl. I krämen hoppade jag över florsockert men tog två tsk vaniljsocker. Jättegott!!!!

    Avokadoarsle 4 november 2013

    Fruktansvärt god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben