Pumpa- och morotskaka

En klassiker.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 bit pumpa ca 200 g
  • 2 morötter ca 200 g
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • Kräm
  • 25 g smör
  • 250 g kesella
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Rostade mandelspån
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175
    2. Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning. Skala pumpa och morötter. Riv dem fint. Rör ner det i smeten.
    3. Blanda samman mjölet med bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten. Klicka ner smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan vila några minuter innan kanten på formen lossas och kakan får kallna.
    5. Smält smöret till krämen och låt det svalna. Tillsätt kesella, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen kallt en stund.
    6. Bred krämen över kakan och strö rostade mandelspån över.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben