Scones med pumpa- och solrosfrön

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

En ny variant på scones som faktiskt var godare, men framför allt lite mer spännande än vanliga scones!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl fröer (ex. pumpafrön och solrosfrön)
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 50 g smör
  • 1 ½ dl filmjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och arbeta sedan ner smöret med hjälp av fingertopparna. Rör därefter ner filmjölken. Dela degen i två och rulla ihop degbitarna till två bullar. Platta sedan ut dessa två tills de är 1-2 cm tjocka. Grädda dem sedan i 250 grader, 10-13 minuter.
    2. Ät varma tillsammans med smör, ost, gurka och paprika. Servera en varm kopp te till för att få den bästa scones-upplevelsen!

    Liknande recept

    4.4
    12
    4

    Kommentarer (3)

    samoni 23 augusti 2010

    Jättejättejättegoda en ren delikatess med ost och citronmarmelad Mums!!!!

    sannakroger 15 september 2011

    Mycket goda! Gör nästan bara de här nuförtiden när det vankas scones :)

    clara39 4 oktober 2015

    Å, va goda! Så spröda! Nu ska jag göra dom igen!tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben