Scones med pumpa- och solrosfrön
En ny variant på scones som faktiskt var godare, men framför allt lite mer spännande än vanliga scones!
Ingredienser
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl fröer (ex. pumpafrön och solrosfrön)
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör
1 ½ dl filmjölk
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke och arbeta sedan ner smöret med hjälp av fingertopparna. Rör därefter ner filmjölken.
Dela degen i två och rulla ihop degbitarna till två bullar. Platta sedan ut dessa två tills de är 1-2 cm tjocka.
Grädda dem sedan i 250 grader, 10-13 minuter.
- Ät varma tillsammans med smör, ost, gurka och paprika. Servera en varm kopp te till för att få den bästa scones-upplevelsen!
Liknande recept
Kommentarer (3)
Jättejättejättegoda en ren delikatess med ost och citronmarmelad Mums!!!!
Mycket goda! Gör nästan bara de här nuförtiden när det vankas scones :)
Å, va goda! Så spröda! Nu ska jag göra dom igen!tack!