Kanelbullar av dinkelmjöl

Tid: 3 timmar

En saftig och smakrik bulle som bakas på stenmalet ljust dinkelmjöl, vilket förhöjer smaken och nyttigheten.

Ingredienser

  • Till degen
  • 150 g smör
  • 6 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl råsocker
  • 2 tsk malen kardemumma
  • Ca 1½ - 2 l ljust mjöl av stenmalet dinkel eller lantvete
  • Fyllning
  • Ca 100 g rumsvarmt smör
  • ½ dl råsocker
  • 1 msk malen kanel (eller annan valfri smaksättning, t.ex malen kardemumma)
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • Pumpakärnor
  • Solroskärnor
  • Dinkel- eller nakenhavreflingor
  • Pärlsocker (eller råsocker)
  • Instruktioner

    Smält smöret och häll i mjölken. Värm allt till ca 37 grader. Smula ner jästen i degbunken och lös upp med lite av degvätskan. Häll på resten av spadet. Tillsätt saltet, råsockret, kardemumman och sen mjöl tills degen släpper bunkens kanter. Täck degen och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1-1,5 timme. Kavla ut degen, bred på smör, kanel och råsocker (eller annan smaksättning) och forma till bullar. Lägg dem i formar. Jäs igen, ca 20-30 min, och sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med det uppvispade ägget. Garnera med pumpa- och solroskärnor, dinkel- eller nakenhavreflingor och pärlsocker. Grädda i 250 grader i 6-8 minuter tills bullarna fått fin färg. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben