Solrosfrallor

Serverar: 12 portioner

Små glutenfria frallor med goda solroskärnor som fungerar för alla tillfällen- på utflykten, frukost- eller buffébordet. Om du rostar solroskärnorna får den ännu godare smak.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 600 g vatten
  • 100 g majsstärkelse
  • 100 g sojamjöl
  • 160 g bovetemjöl
  • 40 g rismjöl
  • 1 tsk salt
  • 40 g psylliumfröskal
  • 50 g solroskärnor
  • Bovetemjöl till utbakningen
  • Instruktioner

    1. Lös jästen i vattnet i en bunke. Blanda i de övriga ingredienserna. Låt vila i bunken övertäckt med plast ca 1½ timme.
    2. Forma degen till 12 runda frallor. Olja gärna in händerna för enklare hantering av degen. Lägg frallorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till frallorna och strö över bovetemjöl. Låt dem jäsa på plåten ca 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Grädda frallorna ca 20 minuter. Låt dem svalna på galler.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    12-14
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben