Emilies bärdröm

Serverar: 20 portioner

Underbara havrekakor med russin och tranbär.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 6 ½ dl havregryn
  • 145 g rumstemperat smör eller margarin
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 dl hackade russin
  • 75 g hackade torkade tranbär
  • ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, farinsocker, havregryn och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. Tillsätt sirap, russin, tranbär och vatten och blanda samman till en deg.
    2. Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller flera korta (ca 5-7 cm i diameter). Lägg degrullarna i kylskåpet i 30 minuter eller längre. Skär sedan degen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på.
    3. Sätt in kakorna i ugnen och sänk temperaturen til 175 grader. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-15 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben