Bärdröm med krokant

Serverar: 6-8 portioner

Den knapriga mandelkrokanten gör detta till en alldeles speciell tårta. Välj favoritbären eller blanda efter säsong.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 25 g smält smör
  • Strösocker till formen
  • Krokant
  • 125 g sötmandel
  • 1½ dl strösocker
  • Fyllning
  • 1½ dl hallonsylt
  • 5 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 400 g bär, t.ex jordgubbar, hallon, blåbär
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, minst 10 minuter. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten tillsammans med smöret.
    2. Klä en form, ca 20x30 cm, med bakpapper. Strö över socker och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen tills kakan är torr inuti, ca 15 minuter. Låt kallna. Stjälp upp kakan och dra försiktigt av papperet.
    3. Krokant: Hacka mandeln grovt. Smält sockret i en tjockbottnad kastrull på låg värme. Låt det bli gyllengult. Rör ner mandeln. Bred ut massan på ett bakpapper och låt stelna. Hacka grovt med en stor kniv.
    4. Dela kakan mitt itu på längden. Bred sylt på den ena halvan.Vispa grädden. Blanda hälften av grädden med krokant. Bred ut detta ovanpå sylten. Lägg på den andra kakhalvan. Bred resten av grädden ovanpå tårtan och garnera med bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben