Chokladtryffel med krokant

Serverar: 30 portioner

Väldigt fina tryfflar, chokladdoppade, lite krispiga och jättegoda!

Ingredienser

  • Krokant
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 dl hasselnötter
  • Tryffelsmet
  • 250g mörk choklad
  • 2msk smör
  • 4msk vispgrädde
  • 1 ½ dl florsocker
  • 100g mörk/vit/mjölk- choklad
  • Instruktioner

    1. Smält sockret i en stekpanna, rör om när det smält. Tag av från plattan när sockret fått färg, blanda i nötterna. Häll på bakplåtspapper och låt stelna. Bryt den då i mindre bitar och mixa till pulverform.
    2. Smält choklad och smör i vattenbad. Blanda ner grädde. Sikta ner florsocker och krokant, men spara 2-3msk av den. Rör om, ställ i kyl i ca 20 min. Forma kulor, doppa dom i smält choklad och garnera med siktad krokant på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben