Chokladtryffel med krokant
Väldigt fina tryfflar, chokladdoppade, lite krispiga och jättegoda!
Ingredienser
Krokant
1 ½ dl strösocker
1 dl hasselnötter
Tryffelsmet
250g mörk choklad
2msk smör
4msk vispgrädde
1 ½ dl florsocker
100g mörk/vit/mjölk- choklad
Instruktioner
- Smält sockret i en stekpanna, rör om när det smält. Tag av från plattan när sockret fått färg, blanda i nötterna.
Häll på bakplåtspapper och låt stelna. Bryt den då i mindre bitar och mixa till pulverform.
- Smält choklad och smör i vattenbad. Blanda ner grädde. Sikta ner florsocker och krokant, men spara 2-3msk av den. Rör om, ställ i kyl i ca 20 min.
Forma kulor, doppa dom i smält choklad och garnera med siktad krokant på toppen.
Liknande recept
Kommentarer (0)