Chokladtryffel med apelsinkola

Serverar: 50-100 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegoda de smälter i munnen och är väldigt omtyckta i familjen =D

Ingredienser

  • 2½ dl vispgrädde
  • 3/4 tsk salt
  • 75 g strösocker
  • 25 g glykos
  • 300 g mjölkchoklad
  • 125 g mörk choklad 70 %
  • 50 g osaltat smör
  • 1st apelsin, rivet skal
  • ½ tsk Cointreau
  • Garnering
  • 2 msk siktad kakao
  • apelsinskal
  • Instruktioner

    Koka upp grädden och salt i en liten kastrull. Smält sockret och glykos i en annan kastrull tills det är gyllenbrunt. Tag kastrullen från värmen och tillsätt grädden försiktigt under vispning. Låt koka 1 minut tills sockret lösts upp. Låt svalna 2 minuter. Finhacka båda chokladsorterna och lägg dom i en bunke. Tillsätt smör, hälften av apelsinskalet och cointraeu. Häll den varma karamellsåsen över chokladen. Låt stå 10 minuter utan att röra. Rör därefter ihop tryffeln med en slickepott. Häll tryffeln i en form med bakplåtspapper eller i knäckformar. Låt stelna till nästa dag. Pudra över kakaon och strö över resten av apelsinskalet. Skär tryffeln i bitar med en varm kniv. Förvara i kyl tills servering.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 30 min
    50-60
    15

    Kommentarer (1)

    limhamn 17 mars 2010

    Smöret? Smällt? Hackat? Rumstempererat? Låter jättegott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben