Apelsinkola brownies

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Goda, krämiga brownies med ett apelsinkolatäcke

Ingredienser

  • Kakan
  • 4 stora eller 5 små ägg
  • 1 dl sirap
  • 1 dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk apelsinlikör
  • 200 g smör
  • 2 msk grädde
  • 3½ -4 dl mjöl
  • 100 g vit choklad
  • 100 g mörk eller ljus choklad, gärna kolafylld
  • Kolatäcket
  • 75 g smör
  • 1 dl grädde
  • ½ dl sirap
  • ½ dl farinsocker
  • ½ dl socker
  • Rivet skal av en apelsin
  • 3 msk apelsinlikör
  • 1 tsk citronsaft
  • 1½ msk mjöl
  • Instruktioner

    1. Kakan: Smält smöret i en kastrull tillsammans med hälften av den vita chokladen. Tillsätt sirap, grädde och apelsinlikör och låt koka försiktigt Rör ihop äggen med sockret. Hacka resten av chokladen och blanda med mjölet och bakpulvret. Häll i mjölet i äggmeten och tillsätt sedan smörblandningen. Rör till en jämn smet. Häll i en långpanna och ställ in i ugnen 20 min, 175 grader
    2. Kolatäcke: Smält smöret och häll i grädde, sirap, socker, apelsinlikör och citronsaft. Låt koka kraftigt. Tillsätt sedan mjölet genom en sil medan du vispar. Riv i apelsinskal och häll på den varma kakan när kolan klarar kulprovet. Skär i 30 bitar och låt svalna på galler med bakplåtspapper under, ifall kolan droppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    winsa 23 december 2009

    supergod, men det står inte hur mycket bakpulver det ska vara. Jag satte 2 tsk. Kommer att göra den fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben