Chokladtryffel med hallonreducering

Serverar: 5 portioner

Jag skulle vilja kalla dessa vuxna chokladbollar. Riktigt goda hemmagjorda chokladtryffel med en intensiv och god hallonsås. Mer än så behövs inte sägas, helt enkelt riktigt goda syndiga små delikatesser. Liknar nästan daim i konsistensen. Vill man ha dem mjukare, pulverisera valnötterna istället, och smält inte sockret. Det blir ganska knaprigt med de smälta sockret.

Ingredienser

  • 10 små chokladtryfflar
  • 1 dl fint hackade valnötter
  • 2 tsk crème fraiche
  • 1 tsk kakao
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 4 tsk potatismjöl
  • ½ dl vetemjöl
  • Hallonreducering
  • 1 dl frysta hallon
  • ½ dl vatten
  • 3 tsk crème fraiche
  • 1 tsk farinsocker
  • Instruktioner

    1. Lägg valnötterna i en bunke, blanda väl med crème fraiche och kakao, sirap och potatismjöl.
    2. Smält strösockret i en kastrull på spisen. Blanda med resten av ingredienserna i bunken och låt stå i frysen i några minuter för att svalna något. Tillsätt mjölet och rulla sedan till 10 små bollar. Rulla bollarna i kakao, låt sedan stå i frysen i ca 15 minuter.
    3. Under tiden, gör hallonreduceringen: Blanda hallonen och vattnet i en kastrull. När hallonen har tinat, mosa dem så gott de går, sänk sedan till lägsta värme. Precis innan reduceringen torkar ut i kastrullen tillsätter du crème fraiche och farinsocker.
    4. Servera hallonsåsen ljummen och tryffeln kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben