Chokladtryffel med hallonreducering
Jag skulle vilja kalla dessa vuxna chokladbollar. Riktigt goda hemmagjorda chokladtryffel med en intensiv och god hallonsås. Mer än så behövs inte sägas, helt enkelt riktigt goda syndiga små delikatesser.
Liknar nästan daim i konsistensen. Vill man ha dem mjukare, pulverisera valnötterna istället, och smält inte sockret. Det blir ganska knaprigt med de smälta sockret.
Ingredienser
10 små chokladtryfflar
1 dl fint hackade valnötter
2 tsk crème fraiche
1 tsk kakao
½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
4 tsk potatismjöl
½ dl vetemjöl
Hallonreducering
1 dl frysta hallon
½ dl vatten
3 tsk crème fraiche
1 tsk farinsocker
Instruktioner
- Lägg valnötterna i en bunke, blanda väl med crème fraiche och kakao, sirap och potatismjöl.
- Smält strösockret i en kastrull på spisen.
Blanda med resten av ingredienserna i bunken och låt stå i frysen i några minuter för att svalna något. Tillsätt mjölet och rulla sedan till 10 små bollar. Rulla bollarna i kakao, låt sedan stå i frysen i ca 15 minuter.
- Under tiden, gör hallonreduceringen:
Blanda hallonen och vattnet i en kastrull.
När hallonen har tinat, mosa dem så gott de går,
sänk sedan till lägsta värme.
Precis innan reduceringen torkar ut i kastrullen tillsätter du crème fraiche och farinsocker.
- Servera hallonsåsen ljummen och tryffeln kall.
Liknande recept
Kommentarer (0)