Chokladtryffel med pepparkakskross

Serverar: 35 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mörk chokladtryffel som rullas i krossade pepparkakor. Receptet är hämtat från tidningen Buffé, med viss modifiering. Riktigt goda!

Ingredienser

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 250 g mörk choklad (jag tog Marabous 200g mörk choklad och 50 g 70 % choklad)
  • 8-10 pepparkakor
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen. Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta från värmen och låt svalna något. Rör ner chokladen och rör om tills smeten blivit jämn och blank. Låt svalna i kylskåp ca 1 timme.
    2. Krossa pepparkakorna i en mortel eller på annat sätt, till små smulor. Forma chokladsmeten till runda bollar. Jag använde två teskedar för att forma tryffeln och fick någorlunda runda bollar. Rulla direkt i pepparkakskrosset.
    3. Om man vill kan man istället för att rulla dem, fördela smeten i ischokladformar innan den stelnat och sedan strö pepparkakssmulorna över.
    4. Tryffeln förvaras i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben