Chokladtårta med chokladtryffel

Tid: 2 timmar

En underbart god chokladtårta med chokladtryffel.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Tryffel
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 200 g mörk choklad
  • ½ dl valfria nötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull och ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Kakan skall vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull och ta bort från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen, ca 1 timme.
    4. Bred den över kakan och strö över nötterna. Låt stå kallt minst 1 timme före servering.

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (1)

    maria_leander 20 december 2013

    good http://www.darinkamontano.com/ http://www.awfmmellowtouch.net/ http://www.rajasthantour-travels.com/ canada goose parka http://www.rajasthantour-travels.com/

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben