Mjuk kaka med krokant

Serverar: 12 portioner

En saftig kaka som blir ännu saftigare om den bakas dagen innan servering.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 250 g Arla Köket Kesella kvarg jordgubb & lime
  • Krokant
  • 1 dl skalade pistaschnötter, ca 50 g
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 msk ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Börja med krokanten: Hacka pistaschnötterna grovt. Smält sockret i en tjockbottnad traktör- eller stekpanna under omrörning. Tillsätt sirap och rör tills det blir flytande igen. Rör ner nötterna. Lägg upp krokanten på bakplåtspapper och platta till den. Låt svalna i kyl.
    3. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandning och kvarg i äggsmeten.
    4. Häll smeten i formen. Krossa krokanten grovt i mortel och strö den över.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben