Enbärslax med timjancrème

Serverar: 4 portioner

Här snabbmarinerar vi laxen i krossade enbär, frisk citron och gott flingsalt, under tiden som fisken får stå och dra till sig aromerna gör du en len crème med smak av timjan. Servera allt på ett fat med god småpotatis till.

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • Pressad saft av ½ citron
  • 14 krossade enbär
  • 1½ tsk flingsalt
  • 2 krm peppar
  • Smör
  • Timjancrème
  • 1 rödlök
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk hackad timjan
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 700 g småpotatis
  • 1 kruka romansallad
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken till timjancrèmene, spara lite till servering. Blanda alla ingredienser till crèmen. Ställ i kylen.
    2. Tvätta potatisen och koka den med skalet på.
    3. Skär laxen i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en form. Blanda citronsaft, enbär, salt och peppar. Häll blandningen över laxen och låt marinera ca 15 minuter. Vänd laxen efter halva tiden.
    4. Skiva potatisen. Lägg upp salladsblad och potatis på 4 tallrikar. Stek laxen i smör i en stekpanna ca 1 minut per sida. Fördela laxen på tallrikarna. Lägg på en klick timjancrème och strö över resten av rödlöken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben