Enbärslax med timjanscréme

Serverar: 4 portioner

Rätten är jättegod och låter mycket mer avancerad än vad den är. Passar både till vardag och fest!

Ingredienser

  • 500 g skinnfri laxfilé
  • 1½ citron, saften
  • 14 krossade enbär
  • Flingsalt
  • Peppar
  • Smör
  • Cremen
  • 1 rödlök
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • rikligt med krossad timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Klyftpotatis
  • Instruktioner

    1) Finhacka löken till crémen och blanda samman alla ingredienser. Ställ i kylen. 2) Skär laxen i 1 cm tjocka skivor, lägg i en bunke. 3) Blanda citronsaft, enbär, salt och peppar och häll blandningen över laxen och marinera i ca 15min. Vänd lite då och då. 4) Stek laxen i smör i ett stekjärn, vänd försiktigt de delar sig lätt. 5) Servera med klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben