Energibröd

Serverar: 15-20 portioner

Havregryn, rågsikt, frön och frukt ger detta snabbakade och nyttiga bröd sin saftighet och godhet.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 6 dl rågsikt
  • ½ dl linfrön
  • 1½ dl solrosfrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 1 äpple, oskalat, grovt rivet
  • 1 dl russin
  • 2 msk brödsirap
  • 4 dl naturell yoghurt
  • Garnering
  • Solrosfrön
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25x30 cm Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vänd ner det rivna äpplet och russinen i blandningen. Blanda ner sirap och yoghurt och arbeta snabbt ihop till en lös deg. Fördela degen i långpannan. Strö över solrosfrön. Grädda brödet mitt i ugnen i 50-60 minuter. Låt det ligga kvar i formen i ca 10 minuter och sedan svalna under bakduk. Skär det i rutor.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    25
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben