Energibröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Saftigt, smakrikt och snabbt att laga till. Allt blandas i en bunke. Jättegott med både söta och salta tillbehör: Färskost med päronskiva och fikonmarmelad. Färskost med apelsin- skivor, kanel och råsocker. Lufttorkad skinka, ricottaost, päron och flytande honunga bara som några exempel

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 2,5 dl grahamsmjöl
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vetekross
  • 1½ dl russin
  • 1½ dl hasselnötter
  • 1 dl havrekli
  • 1½ dl sirap
  • 6 dl mild yoghurt naturell eller filmjölk 3%
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Smörj två stycken 1½ liters formar med smör. Ströa med sesamfrö eller pumpafrö i formarna.
    3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt sirap och yoghurt och rör om så att det blandar sig väl.
    4. Fördela smeten i formarna och grädda bröden i cirka 60 minuter.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    25
    1

    Kommentarer (1)

    Okänd 14 juni 2008

    Låter jättegott! Och ingen jästid heller, Super!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben