Escoffiers Cumberlandsås

Tid: 30 minuter

Auguste Escoffiers recept på Sauce Cumberland - i princip rakt av. Arbetsbeskrivningen är tagen från hans text.Enda anpassningen som gjorts är att råvarorna brutits ur Beskrivning och lagts i Ingredienser – i originaltexten är de blandade i löptext.

Ingredienser

  • 4 msk vinbärsgelé
  • 1 dl portvin
  • ½ charlottenlök
  • 1 msk apelsinskal, rivet el. strimlat
  • 1 msk citronskal, rivet el. strimlat
  • 1 apelsin, saft av
  • ½ citron, saft av
  • 2 tsk senapspulver
  • ½ krm cayennepeppar
  • 1 krm malen ingefära
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och förväll den i en minut, pressa ur vattnet och ställ åt sidan. Till vinbärsgelé tillsättes portvin, lök, apelsin- och citronskal. Förväll detta några minuter, låt rinna av och skölj i kallt vatten- Vidare tillsättes saften av apelsin och citron, pulveriserad senap, lite Cayennepeppar och, om van så vill, ingefära.
    2. Serveras till högvilt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben