Escoffiers svampsås – LCHF

Tid: 30 minuter

Auguste Escoffiers recept på Sauce Chasseur - i princip rakt av. Arbetsbeskrivningen är tagen från hans text.Enda anpassningen som gjorts är att råvarorna brutits ur Beskrivning och lagts i Ingredienser – i originaltexten är de blandade i löptext.

Ingredienser

  • 150 g champinjoner
  • Smör
  • Olivolja
  • ½ charlottenlök
  • 5 cl konjak
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl brunsås ( köpt eller egentillverkad )
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 msk oxfond
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Champinjonerna brynes lätt i smör och olja. Tillsätt hackad lök, häll på konjak och vin och låt reducera till hälften.
    2. Tillsätt brunsås, tomatpuré och konc. oxfond. Låt detta koka några minuter och tillsätt en nypa finhackade persiljeblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben