Espressotårta

Serverar: 12 portioner

Nybryggt och nybakat i en och samma förpackning. Det kan knappast dofta ljuvligare än så.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 portionspåsar espressopulver, ca 2 msk
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 3/4 dl mörk sirap
  • 1 portionspåse espressopulver, ca 1 msk
  • 1 msk kakao
  • ½ tsk ättiksprit, 12 %
  • 1 msk smör
  • Dekorering
  • Chokladdoppade kaffebönor
  • 50 g rostade pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, ta bort från värmen och rör ner socker, kaffepulver, kakao och vaniljsockret. Rör ner ett ägg i taget och sikta ner mjölet. Häll i smord bröad form med löstagbar kant. Grädda i 175 graders varm ugn i 25 minuter.
    2. Blanda grädde, socker, sirap, kaffepulver och kakao i en kastrull. Rör och sjud i 20-30 minuter. Rör ner ättikssprit och smör mot slutet. Bred över kakan.
    3. Låt den stå kallt till att stelna, det gör inget om den inte är så fast. Strö över kaffebönor och pinjenötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben