Algots Frysta Espressotårta

Serverar: 8-10 portioner

Lättgjord och mycket god.

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • 2 msk kakao
  • Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk frystorkad espresso pulver eller pulverkaffe
  • 1 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader Riv mandelmassan och rör ner ägg, äggvitor och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda kakan i nedre delen av ugnen c:a 20 minuter. Låt kallna
    2. Blanda grädde, kaffepulver och florsocker. Vispa grädden tjock. Vispa ner äggulorna. Bred ut grädden över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 timmar Låt tårtan stå framme c:a 30 minuter före serveringen.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (1)

    anmawa 8 september 2009

    Min jobbarkompis bjöd på denna tårta som var helt suveränt god. Hon ganerade med 70% choklad som hon rev över. Jag fick fika sist så kakan var nästan smält men supergod rekommenderas varmt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben